Skip to main content

Go far away from the moment, let it be a memory

Genap 3weeks aku break dngn X and aku still teringat dekat dia, haihhh penat lh mcm ni tapi aku dh moveon, aku dh redha dngn apa yg terjadi kt diri aku and aku anggap tu adalah pengajaran buat diri aku. Kau nk tahu knpa aku break dngn X? Senanya aku pun tk tahu knpa tapi chill lah aku muda lagi kot aku focus kt life aku lagi bagus. Tapi berbalik time masa bercinta even baru 8bulan tapi sayang tu tuhan je tahu mcm mana sayang nya aku kt X tu, sampai aku ckp kt diri aku org pertama aku sayang my family and second is him HAHAHAHA wth doh sampai mcm tu sekali aku syg mashaallah...
Aku first ada perasaan mcm ni, perasaan syg kt X tu tkpernah ada perasaan mcm ni sebelum ni bagi aku tu cinta pertama aku, aku tkpernah syg lelaki sampai tahap mcm ni and aku percaya dia sgt sgt. Sampai semua bende aku sanggup buat untuk dia, kalau boleh aku utamakan dia je. Aku abaikan org sekeliling aku, org yg lebih lama dngn aku termasuk family sendiri. Yaallah jahatnya aku sampai lupa asal usul, maklum lah aku first time ada perasaan mcm ni, perasaan syg yg tk terkata sampai lupa diri, lupa maha pencipta. Aku sanggup tkde duit sbb nk belanja dia mkn, sanggup ponteng kerja demi dia, sanggup dtg jauh jauh semata mata nk hntr mknan untuk dia, sanggup tipu my mom semata mata nk keluar dngn dia 😢 Yaallah derhakanya aku. Aku sampai lupa mana haram mana halal, disbb kan sayang punya psl sampai lupa semua bende act ingat tu memang ingat tapi aku ignored je aku buat tk tahu dngn solat entah ke mana lintang pukang semua nya. Ada hikmah kenapa tuhan pisahkan aku dngn X. Alhamdulillah aku bersyukur sangat.
Sebelum aku break dngn dia memang sebelum ni dia ada je layan chat perempuan lain tapi disbb kan tknk bergado punya psl aku ignored kan je, kantoi tu banyk kali juga tapi mcm biasa lah aku maafkan aku buat bodoh sayang punya psl kan hahahahaha. Then hujung hujunh kena tinggal.
Seminggu sebelum breakup tu memang non-stop nangis sbb aku chat tnye knpa diam knpa tk reply chat apa semua dia just buat bodoh dia ignored aku 💯 dia suruh aku chill bagi dia fasa, ok aku buat semua tu demi dia. Tapi makin hari dia makin senyap langsung tknk reply chat aku sikit pun tkde, aku dh bagi ayat panjang lebar dh kt dia and dia just ignored semua chat aku. Gila siapa je tk kecewe tetibe kena treat like tht apa salah pun tk tahu apa tetibe jadi mcm tu, seminggu straight nangis tanpa henti nasib tk buta je mcm kasim selamat haha. And sampai satu tahap aku tk boleh sabar aku call dia sbb selama seminggu tu aku just chat dia kt wechat je, call, whatsapp  semua aku tk guna, just guna wechat je contact dia. Then bila aku dh call, aku tnye elok elok apa salah aku sampai kau layan aku mcm ni dan dia diam je, tk henti mulut dia ckp "tkde apa" wth man tkde apa nya kalau langsung tk cari aku secata tetibe je terus minta break.
Tapi mcm aku ckp lah aku bersyukur sgt sbb di pisahkan sbb aku baru sedar bnyk bende lagi aku kena focus dari pada focus kt bende yg mendatangkan dosa, buang masa aku. Biarlah berterusan hidup mcm ni, lagi tenang, tkde hati yg aku kena jaga, kena fikir. Focus kt future lagi bagus.
Tak sangka skjp je aku boleh moveon and sekejap je dia dh ada gf baru elehh nmpk sgt dh contact lama and break pun sbb nk pergi kt perempuan tu. Tkpe lah aku dh maafkan pun semua salah silap yg dia pernah buat kat aku. Sikit pun tk berdendam biar lah tuhan yg menghakimi perbuatan dia sbb tu kerja dia kan, kita ni manusia biasa je yg mempunyai 2kaki dan 2tangan tapi kalau tumbok org boleh pengsan gak tau hahaha
Dngn penutup bicara inshaallah ini adalah yg terakhir aku bercerita pasal X lagi, lepas  ni kalau boleh no more lh sbb dh tk penting kan and past is past so let it go and moveon.
Sis payung gmbr si X buat kali terakhir act he's my first love and first bf aku couple paling lama hahahahahahahahahh ok kh Assalamualaikum

Comments

Popular posts from this blog

2015

Hai assalamualikum gais, tksangka skrg dh 2016 tk sedar 2015 dh berlalu  beb tkpe yg dh lepas kita lepas kn je semua memories sedih dan gembira ok efy tkmau ingt lagi cuba berubah jauh lebih baik dari yg dulu. Sekolah pun dh lepas mesti lepas ni rindu kwn kt sekola kn haha rindu kenang kt sekola, rindu nk kacau kimi sampai malu beb dia nk tegur aku haha aku kt sekola dulu memang ada hati kt dia pun tapi tulah biasa lh tk cantik kn siapa nk pandang haha saya pun sedar diri siapa lh saya kn hehehehe bila dh habis sekola ni semua org yg aku rapat semuanya mcm cuba elakkan diri dari aku, aku pun tk faham knpa. Hmm berat betul ujian tuhan bagi kt aku bila kwn kwn tkde pun dngn aku bila sedih but now i have a new best friend forever haha harap harap mcm tu lah "FOREVER" hehe bukan apa tiap tahun aku ni tukar tukar kwn enth lh punca nya mcm mcm sgt bila aku cuba nk satu kn balik hubungan tu mcm susah sgt nk buat mcm tu, strange gila beb mcm org yg baru kenal yg baru nk kenal kenal…

BUANG MASA

Assalamualikum awk awk semua hehe mesti pernah sakit hati kn gais? Siapa lh kt dunia yg tk pernah rasa sakit hati, lucky betul haha aku bukan apa tau gais bila kita dh sakit hati mcm mcm lh yg kita fikir kn tuhan je rasa apa yg kita rasa kn, rasa mcm bodoh sgt jadi org hm aku senanya tngh sakit hati wehh aku rasa mcm yaallah geramnya hmm aku tahu tuhan nk uji aku tu yg tuhan bagi aku rasa sakit hati, sedih semuanya. Aku dh tk tahu nk ckp apa doh terlalu sakit hati tu smpai mengigil tangan bawak kerete nasib baik tkde pape. Aku tk sangka betul kena tipu smpai ni sekali aku baru je nk rasa bahagia, smpai kt tmpt kerja tu asyik senyum je sbb bahagia sgt kn smpai kena tegur dngn kak marlina haha lst lst tk sangka jadi mcm ni kn, dh lh tipu aku, bagi aku harapan, kecewe kn aku apa ni beb yaallah susah betul aku nk accept kalau kena tipu, apa motif nk tipu? Jujur jelah apa masalahnya? Tk kesian ke kt gf kau, kau buat dia mcm tu? Aku yg kesian dngn gf kau weh. Memang aku yg rasa sakit hati t…

BFF